Äppelkaka
Jag bakade en super, super god äppelkaka igår på jobbet. Den var dessutom sockerfri eftersom några har diabetes. Kom på receptet själv och tänkte slänga upp det här så att jag inte glömmer det, haha. Ofta misslyckas min bakning totalt när jag fantiserar, men dom få gångerna jag lyckas måste jag skriva upp.

Äppelkaka
3 ägg
2,5 dl sötningsmedel eller socker
125 g smör
3 dl valfritt mjöl
2 dl cocos
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 riven morot
3 äpplen
1. Vispa upp ägg och sötningsmedel med elvisp.
2. Värm smöret lite lätt och häll i, vispa.
3. Blanda alla torra ingredienser samt morötter i en bunke, häll i och rör.
4. Smöra och bröa en form med kokos, häll i halva smeten, stoppa i drygt hälften av äpplena (skivade) och häll därefter resten av smeten. Lägg på resten av äppelskivorna snyggt.
5. Sätt in i ugnen på 175 grader i 35 min.
Klart!

Trackback